HOVEDFORLØB
Når man har været igennem grundforløbet og sit første praktikforløb, får man adgang til hovedforløbene. Her er undervisningen 100 % rettet mod dyrepasser-faglig viden. Her kommer man igennem emner såsom adfærd, foder og fodring, anlægsindretning, zoologi, etc.
Efter den nye uddannelsesordning inden for Jordbrugets Uddannelser består dyrepasseruddannelsen nu af tre hovedforløb, således så uddannelsens opbygning ser ud som i figurerne nedenfor. Zoo-dyr og Forsøgsdyr følges ad på Trin 1 med de samme fag, mens Dyrehandel kun har nogle fag til fælles med de andre. Desuden har Dyrehandel kun to hovedforløb i stedet for tre ligesom ved Zoo-dyr og Forsøg. |
Vælger man at blive dyrepasser-assistent og undlade specialet, afslutter man det første hovedforløb med en eksamen og får sit eksamensbevis. Finder man senere en elevplads kan man altid komme tilbage og fortsætte sit studie med specialet.
Uddannelsesordning
Fra 2015 gælder den nye reform og uddannelsesordning inden for jordbrugets uddannelser. Har man taget grundforløbet inden august 2015 hører man under den gamle uddannelsesordning. Her på ZooCentral er informationen baseret på den nye ordning, men du kan følge linket her i boksen for at læse om den gamle ordning.
1. Hovedforløb |
2. Hovedforløb
|
3. Hovedforløb
|
1. hovedforløb varer 16 uger for alle tre specialers vedkommende og er en kombination af de gamle 1. og 2. HF. Fagene er fælles for Zoo, Forsøg og Dyrehandel og er som følgende:
|
2. Hovedforløb er den første del af speciale-forløbet, hvor de forskellige klasser er opdelt efter hvilket speciale man hører til via sin elevplads.
Det er på 2. HF at man bliver introduceret til branche-specifikke fag samt tager på studietur og lærer mere om branchen i udlandet. For at se mere om de forskellige specialer, og fagene som hører dertil, klik videre på de tre links i bunden af siden. For dyrehandlerne er det det andet skoleforløb som inkluderer den afsluttende eksamen. |
Det 3. og sidste hovedforløb fokuserer hovedsageligt på de mest avancerede fag indenfor Forsøgs- og Zoo-specialerne.
Dette sidste hovedforløb handler desuden meget om det endelige specialeprojekt, hvor den praktiske del er lavet i praktikken imellem det 2. og 3. skoleforløb. Dette specialeprojekt laves i elevtiden, skrives under skoleforløbet og forsvares til den endelige eksamen. Klik videre på de tre links i bunden af siden for at se mere om fagene i specialerne. |