EFTERUDDANNELSE
Dykkercertifikat
Særligt i akvarier, men også i zoos med akvarietanke, kan et dykkercertifikat være en god idé at have. For at måtte udføre arbejde i vand skal man have taget uddannelsen som erhvervsdykker.
ZIMS
Et af de vigtigste redskaber i en moderne zoo: Zoological Information Management System. Flere og flere dyrepassere bruger dette i hverdagen og nu tilbyder RTS det også som kursus.
Se Kurser på RTS's hjemmeside eller kontakt kursusleder Torben Rafn for mere information. |
Jagttegn
'Jagttegn kan være en fordel at have som dyrepasser, både i forbindelse med aflivninger samt at indgå i beredskabet. Som udgangspunkt skal man selv betale for teori og skydeprøve, men nogle gange kan man få det af sin virksomhed. Når du tager jagttegn lærer du om både våbenteknik og vedligehold. Felasa (Kategori B)
"Felasa Kategori B Kursus i dyreforsøgs-kundskab", på dyrepasser-uddannelsen også kaldet "Paragraf 2" er lovpligtigt for at kunne arbejde med forsøgsdyr efter end uddannelse (medmindre man har taget forsøgs-specialet, naturligvis).
DAZA Træningskursus
Først på året afholdes DAZA's træningskursus. Her får du alle de grundlæggende redskaber for at kunne træne dyr.
|
Kørekort
Det lyder måske simpelt, men et almindeligt Kørekort B (personbil) kan faktisk være en rigtig god idé til at booste ens CV (i nogle institutioner er det et krav for at kunne besætte stillinger). Derudover kan man også overeje at opgradere sit kort til truck eller trailer.
EAZA Academy
EAZA Academy er oprettet som redskab til videreuddannelse for zoo-professionelle, både online samt på kurser ude i "virkeligheden". Der kan i nogle tilfælde også udbyde kurser uden for EAZA.
|
Jordbrugsteknolog
Når først man har taget dyrepasseruddannelsen på assistents-niveau (Trin 1), kan man læse videre/efteruddanne sig til jordbrugsteknolog.
![]() Jordbrugsteknolog
Denne uddannelse kvalificerer dig til at arbejde med formidling, driftsplanlægning, rådgivning, kvalitetssikring, undervisning, forvaltning og meget andet indenfor jordbrugsområdet. Der er mulighed for at studere i udlandet via dit uddannelses sted enten i dit 3 semester eller i praktikken der vare 10 uger og ligger i 4 semester. Uddannelsen kombinerer praktisk indsigt med teoretisk viden hvor der er fokus på at du bliver specialiseret indenfor en selvvalgt studieretning og kan ende op med ansættelse i leder og mellemlederstillinger indenfor området. Jobbet kunne evt. være hos landbrugets rådgivningscentre, private rådgivningsvirksomheder, pengeinstitutioner eller driftsledelse ved fødevareproducenter, miljøforvaltning, Ulandsprojekter, lærer på jordbrugets uddannelser mm. |
![]() Studieretning er varieret ved uddannelsesstederne men de mest almindelige er
Nyttige links til mere information omkring uddannelsen:
Her kan du finde de specifikke adgangskrav og andet. https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/biooglaboratorietekniskeakademiuddannelser/jordbrugsteknolog Odense: https://www.eal.dk/uddannelser/jordbrugsteknolog/ Aarhus: http://www.eaaa.dk/videregaaende-uddannelser/jordbrug/jordbrugsteknolog/ Køge: http://www.easj.dk/jordbrugsteknolog/ |